About Intellectual Property IP Training IP Outreach IP for… IP and... IP in... Patent & Technology Information Trademark Information Industrial Design Information Geographical Indication Information Plant Variety Information (UPOV) IP Laws, Treaties & Judgements IP Resources IP Reports Patent Protection Trademark Protection Industrial Design Protection Geographical Indication Protection Plant Variety Protection (UPOV) IP Dispute Resolution IP Office Business Solutions Paying for IP Services Negotiation & Decision-Making Development Cooperation Innovation Support Public-Private Partnerships The Organization Working with WIPO Accountability Patents Trademarks Industrial Designs Geographical Indications Copyright Trade Secrets WIPO Academy Workshops & Seminars World IP Day WIPO Magazine Raising Awareness Case Studies & Success Stories IP News WIPO Awards Business Universities Indigenous Peoples Judiciaries Genetic Resources, Traditional Knowledge and Traditional Cultural Expressions Economics Gender Equality Global Health Climate Change Competition Policy Sustainable Development Goals Enforcement Frontier Technologies Mobile Applications Sports Tourism PATENTSCOPE Patent Analytics International Patent Classification ARDI – Research for Innovation ASPI – Specialized Patent Information Global Brand Database Madrid Monitor Article 6ter Express Database Nice Classification Vienna Classification Global Design Database International Designs Bulletin Hague Express Database Locarno Classification Lisbon Express Database Global Brand Database for GIs PLUTO Plant Variety Database GENIE Database WIPO-Administered Treaties WIPO Lex - IP Laws, Treaties & Judgments WIPO Standards IP Statistics WIPO Pearl (Terminology) WIPO Publications Country IP Profiles WIPO Knowledge Center WIPO Technology Trends Global Innovation Index World Intellectual Property Report PCT – The International Patent System ePCT Budapest – The International Microorganism Deposit System Madrid – The International Trademark System eMadrid Article 6ter (armorial bearings, flags, state emblems) Hague – The International Design System eHague Lisbon – The International System of Appellations of Origin and Geographical Indications eLisbon UPOV PRISMA Mediation Arbitration Expert Determination Domain Name Disputes Centralized Access to Search and Examination (CASE) Digital Access Service (DAS) WIPO Pay Current Account at WIPO WIPO Assemblies Standing Committees Calendar of Meetings WIPO Official Documents Development Agenda Technical Assistance IP Training Institutions COVID-19 Support National IP Strategies Policy & Legislative Advice Cooperation Hub Technology and Innovation Support Centers (TISC) Technology Transfer Inventor Assistance Program WIPO GREEN WIPO's Pat-INFORMED Accessible Books Consortium WIPO for Creators WIPO ALERT Member States Observers Director General Activities by Unit External Offices Job Vacancies Procurement Results & Budget Financial Reporting Oversight

WIPO Arbitration and Mediation Center

Alternativt Tvistlösningsförfarande

Påskyndat Förfarande

Ärendenummer: DSE2021-0020

1. Sökande

Sökanden är Svensk Mötesbokning AB, Sverige.

2. Innehavare

Innehavaren är UE Media Ltd, U.E., Malta.

3. Domännamn och Förfarandet

Alternativt Tvistlösningsförfarande avseende domännamnet <svenskmötesbokning.se>, (<xn--svenskmtesbokning-5zb.se>).

Ansökan har lämnats in i enlighet med Registreringsvillkor gällande för toppdomänen .se (“Registreringsvillkoren”) och Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen “.se” (“Förfarandereglerna”).

WIPO Arbitration and Mediation Center (“WIPO Center”) verifierade att Ansökan uppfyllde de formella kraven som återfinns i Registreringsvillkoren och Förfarandereglerna. WIPO Center skickade en inbjudan till Sökande den 31 maj 2021 avseende komplettering av Ansökan. Sökanden skickade in en komplettering den 9 juni 2021. I enlighet med paragraf 13 i Förfarandereglerna, meddelade WIPO Center formellt Innehavaren om Ansökan den 10 juni 2021. Innehavaren lämnade inte in ett Svar och följaktligen meddelade WIPO Center Parterna om Innehavarens uteblivna Svar den 12 juli 2021

WIPO Center utsåg Johan Sjöbeck som ensam Tvistlösare i detta ärende den 14 juli, 2021. Tvistlösaren har lämnat in en Deklaration om Opartiskhet och Oavhängighet, vilket krävs för att WIPO Center ska kunna säkerställa att paragraf 1 i Förfarandereglerna är uppfylld.

4. Bakgrund

Av handlingarna i ärendet framgår att Sökanden, SVENSK MÖTESBOKNING AB med organisationsnummer 559267-3791, äger det svenska ordvarumärket SVENSK MÖTESBOKNING med registreringsnummer 610277 och registreringsdatum den 17 september 2020. Varumärket är registrerat för varor/tjänster i klass 35, 36 och 38. Vidare kan konstateras att företagsnamnet SVENSK MÖTESBOKNING AB registrerades den 12 januari 2021.

Det omtvistade domännamnet <svenskmötesbokning.se> registrerades av Innehavaren den 9 februari 2021. Det omtvistade domännamnet pekar mot en svensk hemsida innehållande dels information om mötesbokning, dels en uppmaning till företag som önskar synas på och dels för att kontakta Innehavaren.

Sökanden har begärt att ärendet vid uteblivet svar ska avgöras enligt reglerna för påskyndat förfarande.

5. Yrkanden

Sökanden har begärt att domännamnet <svenskmötesbokning.se> ska överföras till Sökanden.

6. Parterna har anfört

A. Sökanden

Sökanden, som är ett svenskt företag med företagsnamnet SVENSK MÖTESBOKNING AB, äger varumärket SVENSK MÖTESBOKNING sedan 2020. Sökanden använder domännamnet <svenskmotesbokning.se> i sin verksamhet. Samtliga åberopade rättigheter är äldre än det omtvistade domännamnet <svenskmötesbokning.se>.

Innehavaren, UE Media Ltd, använder det omtvistade domännamnet för en hemsida som på falska grunder frambringar associationer till Sökanden. Vidare förefaller Innehavarens syfte vara att hyra ut det omtvistade domännamnet till företag.

Sökanden har under 2021 tillskrivit Innehavaren två gånger via e-post utan att erhålla något svar.

B. Innehavaren

Innehavaren har inte besvarat Sökandens ansökan.

7. Diskussion och Slutsatser

Efter genomgång av de omständigheter och den utredning som Sökanden åberopat och som har lämnats obestridda av Innehavaren gör Tvistlösaren följande bedömning.

A. Domännamnet är identiskt med eller liknar en rättighet vilken har rättsgrund i Sverige och till vilken den som begärt tvistlösningen kan visa rätt

Det omtvistade domännamnet <svenskmötesbokning.se> är identiskt med eller liknar Sökandens företagsnamn SVENSK MÖTESBOKNING AB samt Sökandens varumärke SVENSK MÖTESBOKNING.

B. Domännamnet har registrerats eller använts i ond tro

Sökanden har gjort sannolikt att det omtvistade domännamnet har registrerats i ond tro.

C. Innehavaren inte har någon rätt eller berättigat intresse till domännamnet

Mot bakgrund av vad Sökanden obestritt har anfört i ärendet, finner Tvistlösaren att det inte framkommit några omständigheter som ger anledning till slutsatsen att Innehavaren, i Registreringsvillkorens mening, skall anses ha en rätt eller berättigat intresse till det omtvistade domännamnet.

8. Beslut

Tvistlösaren föreskriver att domännamnet <svenskmötesbokning.se> (<xn--svenskmtesbokning-5zb.se>) ska överföras till Sökanden.

Johan Sjöbeck
Datum: 16 juli 2021